Αστέρας Περάματος
Το Όραμά μας

Δημιουργία παικτών υψηλού επιπέδου που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

Σταδιακή προώθηση έτοιμων νεαρών παιχτών στην ανδρική ομάδα του συλλόγου.

Η στρατηγική μας πηγάζει από:

Την ιστορία και τους τίτλους του συλλόγου

Τη δυναμική της διοίκησης του συλλόγου

Το brand name του συλλόγου

Στόχος

Η συστηματική πρότυπη εκπαίδευση του ποδοσφαίρου μέσα από σύγχρονες διδακτικές μεθόδους ανάλογα του ηλικιακού επιπέδου και άρτια παιδαγωγική καθοδήγηση στοχεύοντας στη δημιουργία σκεπτόμενων αγωνιστικά παικτών με προσωπικότητα που να ανταποκρίνονται στις τεχνικοτακτικές, φυσικές, νοητικές και ψυχικές απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

Εκπαιδευτική εργασία

Η εκπαιδευτική εργασία των προπονητών θα στηρίζεται σε ένα ειδικό ανάλογα του ηλικιακού επιπέδου επιστημονικό προπονητικό και αγωνιστικό πρόγραμμα. Γι’ αυτό, προς αυτή τη κατεύθυνση, θα καθοδηγείται και θα ελέγχεται επίσης η αγωνιστική και εξωαγωνιστική συμπεριφορά των εκπαιδευόμενων παικτών. Για την υλοποίηση αυτού του στόχου οπωσδήποτε απαιτείται η ουσιαστική και σωστή συμμετοχή των γονέων, οι οποίοι θα πρέπει να ακολουθούν χωρίς παρέκκλιση τις βασικές αρχές της φιλοσοφίας μας.

1. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Αστέρας Περάματος είναι ένας ιστορικός Σύλλογος. Η ιστορία του επιβάλλει στον κάθε ένα που φέρει το λογότυπο του Συλλόγου να έχει αρχές και κανόνες στη συμπεριφορά του.

Ο παρών κανονισμός ρυθμίζει τα θέματα που αφορούν τις σχέσεις των ποδοσφαιριστών και των κηδεμόνων τους στα Τμήματα Υποδομής και Ανάπτυξης του Αστέρα Περάματος, με την Διοίκηση και τους προπονητές των τμημάτων υποδομής.

Όσοι ανήκουν στην οικογένεια μας, πρέπει να διέπονται από σταθερές ηθικές αρχές και να αντιτίθενται στα φαινόμενα της βίας, του χουλιγκανισμού, της επιθετικότητας και της χρήσης απαγορευμένων ουσιών.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές του Συλλόγου οφείλουν να διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού το αθλητικό κέντρο του συλλόγου.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Οι ποδοσφαιριστές των Τμημάτων Υποδομής υποχρεούνται:

1. Να συμμετέχουν σε όλες τις προπονήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα που καταρτίζει ο προπονητής τους και να λαμβάνουν μέρος σε οποιοδήποτε επίσημο ή

φιλικό αγώνα κληθούν από τον προπονητή.

2. Να προσέρχονται στις προγραμματισμένες προπονήσεις 30΄ πριν την καθορισθείσα ώρα. Η παρουσία των ποδοσφαιριστών σε οποιοδήποτε κάλεσμα της ομάδας(εκδηλώσεις) είναι απαραίτητη. Αν λόγοι ανωτέρας βίας καθιστούν αδύνατη την παρουσία του ποδοσφαιριστή στην προκαθορισμένη ώρα, τότε αυτός οφείλει να ενημερώσει τηλεφωνικά ή τον προπονητή του πριν την καθορισμένη ώρα.

3. Να υπακούουν και να ανταποκρίνονται με ζήλο-εργατικότητα- σύνεση με στόχο τη βελτίωσή τους, στις οδηγίες των υπευθύνων προπονητών κατά τη διάρκεια των προπονήσεων. Σε περίπτωση αδράνειας –αδιαφορίας θα απομακρύνονται από τις προπονήσεις. Οι υπότροποι θα καλούνται σε απολογία με σκοπό την οριστική τους απομάκρυνση από την ομάδα.

4. Να έχουν υποδειγματική- κόσμια συμπεριφορά όταν συμμετέχουν σε αποστολή της ομάδας, τόσο κατά τη διάρκεια της παραμονής τους σε διάφορα ξενοδοχεία, όσο και κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών τους.

5. Ως ώρα προσέλευσης για τον αγώνα για τα τμήματα Κ-14, Κ-12, Κ-10 και Κ-8 ορίζονται τα 75 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα.

6. Να επιδεικνύουν αθλητική και κόσμια συμπεριφορά μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους.

7. Να χαιρετούν με χειραψία όλα τα στελέχη του συλλόγου καθώς και αντίπαλο προπονητή και ποδοσφαιριστές (πριν και μετά τον αγώνα).

8. Να σέβονται τις επιλογές του εκάστοτε προπονητή. Να μην αρνούνται να βρίσκονται στον πάγκο των αναπληρωματικών λίγο μετά την εξαγγελία της εντεκάδας, προφασιζόμενοι ασθένεια ή τραυματισμό και να μη δυσανασχετούν σε περίπτωση αντικατάστασής τους από συμπαίχτη στον αγώνα ή στην προπόνηση. Παίχτες που αντικαθίστανται σε αγώνα και δεν προσέρχονται στον πάγκο, αλλά κατευθύνονται στα αποδυτήρια χωρίς την άδεια του προπονητή τιμωρούνται αυστηρά. Τέλος είναι υποχρεωμένοι να ασπάζονται τον συμπαίχτη που κάθε φορά αντικαθιστούν.

9. Σε περίπτωση ασθένειας, τραυματισμού ή αργοπορίας να ενημερώνουν αμέσως τον προπονητή τους. Όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, να ακολουθούν αυστηρά τη θεραπεία που θα υποδείξει το επιτελείο της Ακαδημίας. Οι ποδοσφαιριστές που είναι τραυματίες είναι σημαντικό κάποιες φορές να παρευρίσκονται στις προπονήσεις και να ενημερώνονται για τις συνεχείς δραστηριότητες της Ακαδημίας.

10. Να μην απουσιάζουν αδικαιολόγητα από τα μαθήματά τους στο σχολείο, να είναι επιμελείς μαθητές και να προσκομίζουν στον προπονητή τους τις σχολικές επιδόσεις. Στους αριστούχους μαθητές των τμημάτων κάθε χρόνο θα αποδίδεται Αριστείο Προόδου.

11. Να διατηρούν καθαρούς τους χώρους(κυρίως η ομάδα υπηρεσίας) στα αποδυτήρια, προπονητήρια ή στον αγωνιστικό χώρο και να προσέχουν το αθλητικό υλικό της ομάδας καθώς και τα προσωπικά τους αντικείμενα(παπούτσια, ιματισμός, σαγιονάρες, κ. λ .π.)

12. Οι εκτός αποστολής ποδοσφαιριστές είναι υποχρεωμένοι στους αγώνες να προσέρχονται στο γήπεδο 30 λεπτά πριν το παιχνίδι με τις φόρμες αποστολής της ομάδας.

13. Να απενεργοποιούν τα κινητά τους σε ώρες προπόνησης, αγώνων, γευμάτων και γενικά κατά τη διάρκεια αποστολών.

14. Απαγορεύεται η παρουσία και η διέλευση παιδιών που δεν έχουν σχέση με την ακαδημία στους χώρους του club (φίλοι, συμμαθητές).

Οι ποδοσφαιριστές των Τμημάτων Υποδομής και Ανάπτυξης του Αστέρα Περάματος απαγορεύεται:

    1. Να συμμετέχουν σε ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ χωρίς την σχετική ενημέρωση του προπονητή για τον συντονισμό των προπονήσεων. 2. Να παρουσιάζονται σε επιλογές ομάδων χωρίς την έγκριση του εκάστοτε προπονητή. 3. Να δέχονται αδικαιολόγητη κόκκινη κάρτα(διαμαρτυρία σε διαιτητή, διαπληκτισμό με τον αντίπαλο, ύβρεις, άσεμνη χειρονομία, επιπόλαια ενέργεια). Οι παίχτες που δέχονται αδικαιολόγητη κόκκινη κάρτα θα καλούνται σε απολογία και θα τιμωρούνται ανάλογα.

Οι ποινές που επιβάλλονται στους παίχτες ανάλογα με το παράπτωμα είναι οι εξής:

Α. Προφορική παρατήρηση

Β. Διακοπή συμμετοχής στην προπόνηση

Γ. Προπόνηση με την πιο κάτω ομάδα

Δ. Αποκλεισμός από μία ή περισσότερες προπονήσεις

Ε. Αποκλεισμός από την αποστολή της ομάδας

Ζ. Διαγραφή από τον σύλλογο

Για τα παραπτώματα στα οποία υποπίπτει ποδοσφαιριστής και δεν προβλέπονται από τον παρόντα εσωτερικό κανονισμό, σχετικές ποινές επιβάλει ο προπονητής της ομάδας ή ο Τεχνικός Διευθυντής.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ

1. Να ενθαρρύνουν τους παίχτες να αγωνίζονται σύμφωνα με τους κανόνες του αγώνα.

2. Να μη φωνάζουν ή κατακρίνουν τους παίχτες για τα λάθη τους.

3. Να παρακινούν θετικά τις προσπάθειες των παιχτών.

4. Να χειροκροτούν το σωστό, καλό παιχνίδι και την καλή συμπεριφορά και των δύο ομάδων.

5. Να μην αμφισβητούν τις αποφάσεις των διαιτητών-βοηθών.

6. Να βοηθούν να απαλλαγεί το ποδόσφαιρο από αντιαθλητικές ενέργειες και από το ρατσισμό.

7. Θέματα που αφορούν το τμήμα και συζητιούνται μέσα σε αυτό, θα πρέπει να μη διαδίδονται από τους γονείς εκτός ομάδας.

8. Οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να συνεργάζονται με τους προπονητές και ο ρόλος τους θα πρέπει να είναι συμβατός με τους κανόνες του τμήματος.

9. Στους γονείς που παρεμβαίνουν στο έργο των προπονητών και δημιουργούν πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του τμήματος εφαρμόζονται ανάλογες κυρώσεις. Σε περίπτωση αγενούς συμπεριφοράς κηδεμόνα προς τον προπονητή ή την Διοίκηση αποβάλλεται δια παντός ο παίκτης από τον Αστέρα Περάματος.

10. Δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις γονέων ή μάνατζερ σε ξενοδοχείο που διαμένει ομάδα της Ακαδημίας σε περιπτώσεις προετοιμασίας της ομάδας, αγώνα ή τουρνουά.

11. Να συμμετέχουν στις ομαδικές συναντήσεις που καλούνται να παρευρεθούν για την επίλυση – ενημέρωση ζητημάτων της ομάδας ή της ακαδημίας. Σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποια παραβατική συμπεριφορά από τους γονείς τότε επιβάλλεται:

Α. Προφορική παρατήρηση από τον προπονητή.

Β. Συνάντηση με την τεχνική υπεύθυνο της ακαδημίας.

Γ. Οριστική Διαγραφή από τον σύλλογο.

Χορηγοί

Skip to content